CEMED | seminarium z cyklu Akademia doradcaa Rodzinnego CIEŚŃ KANAŁU NADGARSTKA

0
Rate this post
Koordynator organizacyjny: Joanna Bulińska
PROGRAM

9.50 Rozpoczęcie seminarium 10 min
10.00 Wykład: Cieśń kanału nadgarstka – najczęstsza choroba ludzkich rąk
dr n. med. Grzegorz Adamczyk, Carolina Medical Center
30 min
10.30 Wykład: Diagnostyka neurofizjologiczna cieśni kanału nadgarstka – złoty standard
dr n. med. Kazimierz Tomczykiewicz, Klinika Neurologii, Wojskowy Instytut Medyczny
30 min
11.00 Prezentacja nowego projektu badawczego Carolina Medical Center
dr n. med. Grzegorz Adamczyk, Carolina Medical Center
15 min
11.15 Sesja pytań i odpowiedzi 15 min
11.30 Przerwa na kawę i ciastka 25 min
11.55 Wykład: Diagnostyka różnicowa zespołów cieśni kanału nadgarstka
doc. dr hab. n. med. Kazimierz Szopiński, Zakład Diagnostyki Obrazowej, II Wydział suplementarski z Oddziałem Nauczania w Języku Angielskim oraz Oddziałem Fizjoterapii, Warszawski Uniwersytet Medyczny
30 min
12.25 Wykład: Cieśń kanału nadgarstka w praktyce doradcaa rodzinnego
dr n. med. Teresa Mazurczak – Pluta, ORLIK Praktyka doradcay Rodzinnych NZOZ/ Ośrodek Kształcenia doradcay Rodzinnych, Studium Medycyny Rodzinnej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego
20 min
12.45 Zajęcia praktyczne z fizjoterapeutą:
Podstawy neuromobilizacji nerwów pośrodkowych i łokciowych
mgr Dariusz Straszewski, Carolina Medical Center
25 min
13.10 Sesja pytań i odpowiedzi 10 min
13.20 Zakończenie spotkania
beleczka_spotkania-8362026
ptaszek-7651546
ptaszek-7651546
Wyszukaj spotkanie edukacyjne dla…
… techników esuplementtroradiologii doradcay ortopedów doradcay POZ doradcay radiologów doradcay rehabilitacji medycznej doradcay rodzinnych
napis_seminarium-8808161
partner-9708388

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here