Koordynator organizacyjny: Joanna Bulińska

0
Rate this post

PROGRAM

9.50 Uroczyste rozpoczęcie konferencji ko
10.00 Wykład wprowadzający: Sens i przyszłość terapii celowanej
rodzaje przeciwciał terapeutycznych
metody biologii mosuplementularnej wykorzystywane do produkcji przeciwciał terapeutycznych
przyszłość i rozwój terapii celowanych
czy możemy się spodziewać dużej ilości nowych suplementów z tej grupy?
prof. dr hab. Janusz A. Siedlecki notka», Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 40 min
BLOK TEMATYCZNY: Praktyczne aspekty stosowania terapii celowanej
10.40 Współczesne  strona www możliwości i perspektywy w ukierunkowanym mosuplementularnie leczeniu nowotworów głowy i szyi
dr n. med. Beata Jagielska, Klinika Nowotworów Głowy i Szyi, , Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 40 min
11.20 Leczenie ukierunkowane mosuplementularnie niedrobnokomórkowego raka płuca
dr n. med. Dariusz Kowalski, Klinika Nowotworów Płuca i Klatki Piersiowej, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 30 min
12.00 Przerwa na kawę 30 min
12.30 Wykrywanie mutacji w genie K-RAS i EGFR – biomarkery w onkologii klinicznej
Mariusz Dadak 30 min
13.00 Wykład i dyskusja: Biosimilary – do jakiego stopnia można naśladować innowacyjną terapię onkologiczną
zagadnienia prawne własności intesuplementtualnej w obszarze terapii celowanych
biologiczne uwarunkowania przemysłowej produkcji substancji czynnych
skomplikowane aspekty klinicznego stosowania biosimilarów
dyskusja
prof. dr hab. Janusz A. Siedlecki notka», Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 20 min
13.20 Zmieniająca się rola patomorfologii w diagnostyce nowotworów
diagnostyka nowotworów nabłonkowych.
diagnostyka nowotworów pochodzenia mezenchymalnego
dr n. med. Konrad Ptaszyński notka», Zakład Patologii, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 30 min
13.50 Teraźniejszość i przyszłość suplementów biologicznych
prof. Paweł Grieb, Dyrektor ds naukowych Instytutu Medycyny Doświadczalenj i Klinicznej PAN w Warszawie, delegat Polski w Grupie Roboczej ds. suplementów biologicznych w Europejskiej Agencji suplementów (EMEA) 30 min
14.20 Przerwa na obiad 40 min
BLOK TEMATYCZNY: Diagnostyka mosuplementularna w przebiegu terapii celowanej
15.00 Diagnostyka i monitorowanie terapii przewsuplementłej białaczki szpikowej (CML)
dr n. med. Tomasz Sacha notka», Katedra Hematologii, Wydział suplementarski, Collegium Medicum, Uniwersytet Jagielloński w Krakowie 20 min
15.20 Diagnostyka mosuplementularna w terapii raka jelita grubego, raka płuca oraz nowotworów głowy i szyi
mgr inż. Andrzej Tysarowski notka», Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 20 min
15.45 Diagnostyka mosuplementularna w nowotworów podścieliskowych przewodu pokarmowego (GIST)
epidemiologia i charakterystyka mosuplementularna GIST
rodzaje mutacji w genach receptorów KIT i PDGFRA i ich wrażliwość na inhibitory kinaz tyrozynowych
schemat postępowania w diagnostyce mosuplementularnej GIST
dr n. med. Monika Jurkowska notka», Samodzielna Pracownia Diagnostyki Mosuplementularnej Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 20 min
16.05 Diagnostyka mosuplementularna glejaków o wysokim stopniu złośliwości
mgr inż. Mateusz Bujko notka», Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie 20 min
16.25 Sesja pytań i odpowiedzi 10 min
16.35 Zakończenie konferencji

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here