CEMED | I sympozjum fizjoterapeutyczne
Aktywny Kręgosłup
26 czerwca 2015 r. | Warszawa

0
Rate this post

Mamy przyjemność zaprosić do udziału w pierwszym sympozjum fizjoterapeutycznym, poświęconym zagadnieniom kręgosłupa. Szkolenie kierujemy głównie do fizjoterapeutów (zarówno tych praktykujących, jak i studentów), doradcay ze specjalizacją z rehabilitacji, doradcay ortopedów, trenerów przygotowania motorycznego oraz wszystkich innych interesujących się tematyką leczenia i rehabilitacji kręgosłupa.

Program:

09.00 Otwarcie
mgr Dariusz Straszewski
15 min.
09.15 Aktywny kręgosłup
mgr Dariusz Straszewski
20 min
09.35 Biomechanika kręgosłupa
mgr Jakub Molasy, mgr Kinga Kołodziejska
30 min
10.05 Przerwa kawowa 20 min.
10.25 Diagnostyka obrazowa kręgosłupa – czyli jak interpretować wyniki badań na potrzeby fizjoterapii?
dr n. med. Beata Ciszkowska-Łysoń
40 min
11.05 Najczęstsze postępowanie operacyjne patologii kręgosłupa
suplement. med. Artur Zaczyński
40 min
11.45 Pacjent bólowy – strategia postępowania zachowawczo i pooperacyjnie
mgr Wojciech Suszczyński
30 min
12.15 Lunch 45 min.
13.00 Rola i funkcja powięzi oraz manipulacje – co to właściwie jest?
mgr Tomasz Jurkiewicz
35 min
13.35 Stabilizacja głęboka – po co, kiedy i jak?
Artur Hendzesuplement, mgr Kamila Bytomska
35 min
14.10 Regeneracja krążka, a sen
mgr Paweł Filipowicz
30 min
14.40 Hipermobilność jako przyczyna dyskopatii
mgr Łukasz Markiewicz
30 min
15.10 Przerwa kawowa 20 min.
15.30 Aktywność sportowa i rekreacyjna w zespołach bólowych kręgosłupa
mgr Jakub Placzki
25 min
15.55 Trening przygotowania motorycznego w zespołach bólowych kręgosłupa wśród aktywnych
mgr Daniel Demkiewicz
40 min
16.35 Zakończenie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here