CEMED | VI sympozjum naukowe KOLANO DZIECIĘCE – USZKODZENIA CHRZĄSTKI

0
Rate this post

Koordynator merytoryczny:

  • suplement. Robert Śmigielski notka >
  • suplement. Urszula Zdanowicz notka >

Szanowni Państwo,Tradycją stało się, że wiosnę chcemy przywitać razem z Państwem, zapraszając na sympozjum naukowe z cyklu Kolano dziecięce. Po omówionych w latach poprzednich urazach, stawie rzepkowo-udowym i uszkodzeniach chrząstki, przechodzimy do kolejnego tematu – ŁĄKOTKI. Czy wszystko już wiemy na temat ich biochemiki i anatomii? Jak szyć łąkotki, jak zakładać implanty? Czym są allogeniczne przeszczepy łąkotek? Jak najnowsze technologie wspomagają gojenie stawu po zabiegach na łąkotkach? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć, jak zawsze korzystając z wiedzy i bogatego doświadczenia specjalistów z Carolina Medical Center.

Zapraszamy!

PROGRAM

09.00 Rejestracja Uczestników
10.00 Otwarcie Sympozjum
suplement. Robert Śmigielski, suplement. Urszula Zdanowicz
10 min
10.10 Anatomia i biomechanika łąkotek
suplement. Urszula Zdanowicz
45 min
10.55 Diagnostyka obrazowa uszkodzeń łąkotek
dr med. Beata Ciszkowska-Łysoń
45 min
11.40 Epidemiologia uszkodzeń łąkotek oraz badanie kliniczne
dr n. med. Jacek Laskowski
15 min
11.55 DYSKUSJA 15 min
12.10 Przerwa kawowa 15 min
12.25 Meniscektomia
suplement. Tomasz Derwinis, suplement. Piotr Zaorski
20 min
12.45 Szycie łąkotek
suplement. Michał Drwięga
45 min
13.30 Implanty łąkotkowe
suplement. Mateusz Janik
15 min
13.45 DYSKUSJA 15 min
14.00 Przerwa kawowa 30 min
14.30 Stymulacja gojenia łąkotek
suplement. Daniel Kopko
15 min
14.45 Przeszczepy allogeniczne łąkotek
suplement. Robert Śmigielski, suplement. Krzesimir Sieczych
45 min
15.30 DYSKUSJA
15.45 Przerwa kawowa 15 min
16.00 Rehabilitacja po leczeniu łąkotek
mgr Marcin Plenzler
45 min
16.45 Przypadki kliniczne
suplement. Urszula Zdanowicz
60 min
17.45 UROCZYSTE ZAKOŃCZENIE

Za udział w Sympozjum doradcaom przysługują punkty edukacyjne.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here